Британският в. Times публикува днес некролог за британската демокрация, починала

...
 Британският в. Times публикува днес некролог за британската демокрация, починала
Коментари Харесай

Times публикува некролог за британската демокрация

 Британският в. Times разгласява през днешния ден некролог " за английската народна власт, умряла на 29 март 2019 година на 312-годишна възраст ", употребявайки датата, на която по проект Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз, съобщи ДПА, представен от Българска телеграфна агенция.
" С огорчение оповестяваме, че Демокрацията издъхна безшумно в съня си ", написа в известието, оповестено в раздела с некролози на десния лондонски ежедневник.

" Причината за гибелта е машинация, а виновниците би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването ".

" Демокрацията работеше в полза на върховенството на закона, човешките права и свободните избори ", написа в известието. " Тя слушаше всеки и взимаше всичките си решения в полза на болшинството ", се добавя в некролога.

" Тя ще ни липсва изключително доста. Бог да се смили над душата й ", приключва текстът.

Не е ясно кой е платил за публикуването на платеното известие, което излезе като част от рубриката, в която се отпечатва информация за раждания, бракосъчетания и гибел.

Много политици - покровители на Brexit, в това число от Консервативната партия на министър-председателката Тереза Мей, са ядосани от това, че тя не съумя да получи парламентарно утвърждение за съглашението за Brexit преди приключването на крайния период предишния месец.

Много законодатели - последователи на участието в Европейски Съюз, обаче, акцентират, че гласоподавателите имат демократично право на втори референдум по окончателния резултат от договарянията на Мей за Brexit, откакто през 2016 година последователите на напускането надвиха с оскъдна преднина.

Миналата седмица Мей обезпечи второ отсрочване на Brexit, като водачите на Европейски Съюз й дадоха период до 31 октомври да изведе Англия от общността. Тя изрази " надълбоко страдание " поради отлагането.

Посочените 312 години като възраст на " английската народна власт " наподобява визират основаването на Обединеното кралство Англия. То е основано от кралство Англия и кралство Шотландия, които до тогава са с самостоятелни парламенти, само че с един монарх. През 1707 година е призован първият английски парламент, откакто съюзът на Англия и Шотландия е утвърден от британския и шотландския парламент.
 
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР